Avui, a través d'aquesta publicació, volia  començar a compartir amb vosaltres alguns dels regals personalitzats que he fet a les meves filles. He decidit que faré diversos posts explicant-vos tots aquests regals tan únics i particulars. 

Comencem doncs amb els regals amb el retrat del vostre fill o filla, fet per vosaltres mateixes.

     

Per fer un retrat del vostre fill o filla us recomano una classe de dibuix que trobareu en format vídeo al perfil de la Lyona. Ella, al vídeo, ens explica com dibuixar 2 dels personatges dels seus llibres il·lustrats: la Martina (el personatge principal) i l'Anitram (el monstre). Tots els seus consells són molt pràctics i didàctics i penso que podeu arribar a fer un retrat xulo i original de les vostres filles sense ser unes cracks del dibuix. 

Us deixo aquí el link del vídeo.

Jo us aconsello que remarqueu aquelles coses que fan a les vostres filles tan úniques. Per exemple, la meva filla gran té una piga molt característica i durant molts anys va portar un pentinat molt "Amelie", amb serrell, i això són trets singulars d'ella que m'han servit a l'hora de dibuixar-la. D'altra banda, la meva filla petita té el cabell ros i rinxolat i li agraden les diademes. D'aquesta manera, sempre que li faig algun dibuix remarco i exagero els seus rínxols i li poso diademes. 

També podeu jugar amb la seva roba preferida o amb algun complement que els hi agradi especialment. Una altra possibilitat seria jugar amb el seu menjar preferit. Si, per exemple, els encanta menjar xocolata i acostumen a embrutar-se, una opció seria dibuixar-los menjant xocolata o bruts de xocolata. Al final, la qüestió és donar-hi algunes voltes i pensar què farà que aquell retrat sigui únic i inconfusible. 

4 PROPOSTES DE REGALS PERSONALITZAT

1- Emmarcar el retrat

Un cop has fet un retrat, pots acabar de personalitzar-lo afegint algun text. Algunes idees senzilles serien posar-hi alguna frase bonica, una anècdota divertida o una felicitació. Una altra opció seria fer un collage. És una tècnica molt fàcil i el resultat és divertit i espectacular. 

    

2- Llibre/conte personalitzat

Aquesta és una proposta que he fet servir per regalar unes quantes vegades i que crec que val la pena explicar molt bé. 

- Conte amb fotos

     

Es tracta d'inventar una història on els vostres fills i filles siguin els protagonistes i combinar el relat escrit amb fotografies. 

A tall d'exemple, un dels que jo vaig fer per una de les meves filles començava a la portada amb un “Una vegada hi havia una nena...”. Després, a l'interior, vaig explicar coses d'ella usant el seu nom, les coses que fa, les coses que li agraden, etc., combinat amb fotografies. 

Un punt positiu d'aquesta possibilitat de regal és que podeu fer la història tan curta o tan llarga com vulgueu. A més, podeu jugar amb la tipografia, des de la lletra de pal a la lletra lligada, adaptant-ho sempre a la seva edat. 

D'altra banda, les botigues de fotografies tenen moltes opcions de mides i qualitats. Personalment us recomano que escolliu el format prèmium, ja que durarà més temps i compensa després de la inversió de temps preparant-ho. 

     

- Conte amb pestanyes

     

Aquest va ser un conte que vam fer plegades amb la meva filla gran per regalar a la petita. Li vaig demanar que dibuixés diferents escenes, per exemple, una habitació, una casa, un jardí... mentre que d'altres escenes les vaig dibuixar jo. Després, cada pàgina la vaig pensar doble i la vaig imprimir doble per poder fer les pestanyes. 

Aquesta opció també es podria fer com si féssiu scrapbooking. La traducció literal del terme "Scrapbook" significa "llibre de retallades", encara que també pot prendre la forma d'un àlbum, una targeta o una làmina. 

     

3- Calendari

Aquesta opció no només és molt personal sinó que també és pràctica i útil. 

La meva filla va néixer el mes de gener, així que vam decidir fer-li un calendari de paret amb 12 il·lustracions. Partint del seu retrat, i amb l'ajuda de la meva filla petita, vam preparar 12 il·lustracions adequades a cada mes. Així, per exemple, el mes de gener apareixia ella bufant el pastís d'aniversari, mentre que a l'agost sortia divertint-se a l'aigua i nadant. 

A més, també podeu personalitzar-ho amb les dates d'aniversari de tota la família. Podeu trobar calendaris fàcilment buscant online o al canva per exemple. Jo el vaig fer en format Din A3 (imprès a una impremta) i agafat per dalt amb una pinça, sense enquadernar.

    

4- Necesser i llibreta personalitzada

Aquest últim suggeriment de regal és el que he fet aquest any i estic emocionada de poder compartir-ho amb vosaltres! A més, a la meva filla li ha encantat! 

El que he fet és un necesser i una llibreta usant un mateix disseny personal. Aquesta vegada, però, no he partit del seu retrat sinó que he usat un dibuix que va fer ella: un retrat de la Negra (la seva gata). El que jo vaig fer és redibuixar a la Negra amb Photoshop, però també podeu fer-ho amb la tècnica del collage. 

     

1- Calqueu un dibuix seu i resseguiu-lo amb un retolador de punta fina de color blanc.

2- Retalleu-lo pel contorn.

3- Creeu un fons. En aquest cas, el fons que vaig fer jo és molt senzill: línies gruixudes amb un retolador també gruixut de color rosa sobre una cartolina de color rosa més clar. Vaig optar per fer les línies a pols, fent que no quedessin perfectament rectes. 

4- Un cop ho tingueu acabat poseu el personatge del dibuix a sobre i fotografieu-lo. Ja ho teniu! 

5- Per últim, només cal enviar-ho a la impremta. Normalment en aquest moment podeu afegir text o algun dibuix.  

Jo, aquesta vegada, he optat per escollir una plataforma digital, Hoffman, per ser més exacta. Però com us he dit, n'hi ha moltíssimes altres i que treballen produint una única unitat. Podeu investigar altres opcions i compartir-ho amb totes nosaltres! 

I això és tot per avui! Desitjo que us agradin molt aquestes propostes i que us animeu a fer-ne alguna! Els regals personalitzats sempre agraden molt i fan molta il·lusió, de fer i de rebre! 

Si finalment ho feu i us ve de gust compartir el resultat, no oblideu d'etiquetar-nos a les xarxes a @sabotigueta que ens farà molta il.lusió veure-ho

Una abraçada 

Esther

Comments (0)

No comments at this moment