Qui hi ha darrere Sabotigueta?

Darrere del projecte de SaBotigueta hi ha la meva mare, l’Angelona, i jo mateixa, l'Esther.

La meva mare és una amant de l'art en totes les seves formes. Des de ben joveneta ja va començar a cosir nines, al mateix temps que estudiava "Tall i confecció". Al llarg de la seva vida ha fet infinitat de cursos d'escultura, de macramé, de ceràmica... és tota una manetes! També va obrir una escola d'art i, fins fa molt poquet, era professora de dibuix i pintura, de patchwork, de macramé i de tapís.

nosaltres sabotigueta     sabotigueta cadaques

dibuix sabotigueta cadaques     nino lli sabotigueta

Jo he heretat d’ella gran part del seu amor per l'art, i soc una amant de tot el que té a veure amb el disseny. De fet, vaig estudiar disseny d'interiors a Barcelona i, mentre arrencava el meu projecte més personal, SaBotigueta, vaig estar treballant a diferents estudis de disseny d'interiors.

D'altra banda, no puc oblidar en tota aquesta història a la meva àvia materna, la Fanny Sala, néta i filla d'un Cadaquesenc. El seu avi tenia una fàbrica d'anxoves i les venia en una petita botiga que es deia Sabotigueta. 

En la primera foto teniu l'etiqueta de la fàbrica d'anxoves que el meu oncle Adrià encara conserva. A la segona foto era la fàbrica i Sabotigueta foto datada l'any 1945, una foto de l'oncle Toni Sala Cladera.

etiqueta fábrica d'anxoves     fábrica i sabotigueta 1947

Ella, la meva àvia, mare de ma mare, és la llavor de tot plegat!

Una dona amb bon gust i bones mans que creava peces boniques de bijuteria. A més, va ser una de les pioneres de practicar "slow life": era una dona que buscava la tranquil·litat i la felicitat amb les petites coses. Li encantava banyar-se cada migdia a Es Pianc; beure orxata acabada de fer, jugar a l’scrabble, llegir novel·les; fer mitja, ganxet o punt de creu... Li encantaven els dolços, sobretot els taps de Cadaqués, acompanyats d'una orxata casolana ben fresqueta.

A la primera foto estem les tres (la meva àvia, la meva mare i jo) l'any 1982 al balcó de casa la meva àvia a Cadaqués, amb el Xisto. A la segona foto estem la ma mare, les nenes, la Reina (la gossa dels meus pares) i jo l'any 2019. Fotos d'Adrià López.

     sabotigueta 3 generacions 2019

SaBotigueta, el nostre projecte comú.

La idea de Sabotigueta va començar a gestar-se, sense jo saber-ho, els estius dels anys que jo vaig estar estudiant Disseny. En aquella època, una amiga meva i jo dissenyàvem anells i arracades que nosaltres mateixes veníem a Menorca. Posteriorment, quan ja feia 6 anys que estava treballant de dissenyadora en un estudi de disseny d’Interiors, va sorgir l’oportunitat d’obrir una botiga a Cadaqués.

El 4 d’abril de l'any 2008, obríem per primera vegada les portes d’una petita botiga de bijuteria, ninos i complements de disseny. Era el naixement de SaBotigueta Cadaqués.

    

Uns anys més tard, després de reflexionar-ho molt i omplir-nos del valor suficient, vam decidir obrir, la primavera de l’any 2015, una segona botiga amb la mateixa filosofia que la primera. Aquesta vegada, a Roses.

   

A les nostres botigues, a banda de vendre productes que ens atrapen, per la seva bellesa, singularitat i per l’encaix amb la nostra filosofia, també creem els nostres propis dissenys: clauers, ninos, banyadors, bosses... i molts altres productes! De fet, actualment, SaBotigueta és una marca que ja ocupa un espai de pes a les nostres botigues.

clauers sardinetes cadaqués     clauers sardinetes cadaques

    

    

El nostre projecte, petit i familiar, segueix creixement diàriament, de forma pausada però constant, gràcies a totes les nostres clientes i clients i a la nostra feina. Procurem sempre adaptar-nos a l’entorn i al moment, cercar novetats i portar marques amb rerefons que ofereixin la combinació perfecta de disseny, originalitat i qualitat.

Si encara no ens coneixeu, us animem a visitar-nos. Ens encantarà conèixer-vos, xerrar una estona amb vosaltres i ensenyar-vos tots els nostres productes. Ens encanta atendre-us i assessorar-vos perquè sortiu de Sabotigueta havent trobat el regal perfecte per vosaltres o per les persones que estimeu.

I si us cau una mica lluny, us animem a seguir-nos per instagram (@sabotigueta), on estem sempre molt actives i publiquem amb freqüència!

Una forta abraçada des de l’Empordà!

Esther i Angelona