Coses per fer a Cadaqués amb mainada per Mariona Cardona

Moltes persones diuen que Cadaqués és el poble més bonic del món. I penso que és cert però també penso que a vegades pot ser una mica estressant visitar-lo amb mainada en temporada alta i ple de turistes.

De petita hi estiuejava i ara de gran, amb el títol de “mama”,  hi passo algunes setmanes en família. Així que ens hem convertit en experts en buscar llocs on poder estar tranquils, platges i cales on gaudir de l’horitzó blau i el soroll dels grills, caminades  amb vistes extraordinàries i vespres vora el mar.

En aquest post no pretenc promocionar botigues ni restaurants, així que aquí només hi trobaràs propostes que a nosaltres, com família assídua a Cadaqués, repetim any rere any i que ens fan gaudir del poble, evitant ser simplement turistes.

Aquí us deixo la meva llista de coses per fer amb mainada a Cadaqués:

1.Excursions:

*Si no coneixeu el Geocaching, tan sols us puc dir que per a nosaltres és una eina perfecta per anar a qualsevol lloc d’excursió amb la canalla i aprofitar per aprendre, buscar i descobrir. Consisteix en buscar “tresors amagats”, trobar-los i anar sumant llocs a la teva llista personal (tenen pàgina web, és tot un món hiper divertit per fer). A totes les excursions que hem fet a Cadaqués hem buscat els geocachings i han estat molt més entretingudes i interessants.

FAR DE CALA NANS: una excursió una mica llarga però amb unes vistes precioses tant del poble com del mar. Nosaltres amb la mainada no hi hem arribat, però n’hem fet la meitat i és brutal. Podeu anar-hi caminant des del poble.

     

CAMÍ DE RONDA (direcció Cap de Creus): es una passejada molt bonica vora el mar, sortint de la Platja del Ros i passant pels Caials. Podeu aturar-vos i tornar quan vulgueu. Podeu anar-hi caminant des del poble.

PARC DE TUDELA: és un parc protegit, al Cap de Creus i als afores del poble, on les roques han adquirit formes peculiar (per exemple d’animals) i hi bufa molt el vent (no hi aneu amb barret!). El paisatge és esquerp i preciós, pur Cap de Creus. Hi heu d’arribar en cotxe i s’ha de pagar entrada, ja que és una zona protegida.

VOLCÀ DE CADAQUÉS: és una excursió molt fàcil i amb unes vistes extraordinàries i poc habituals del poble: des del darrere. A l’IG de SaBotigueta trobareu més informació. Podeu anar-hi caminant des del poble.

PLATJA DES SORTELL i la illa que hi ha just al davant: una passejada, més que una excursió. Molt accessible i fàcil, sempre caminant en pla. A l’illa hi ha unes vistes del poble precioses. Hi podeu anar caminant des del poble.

     

2.Passejar per les dues ribes, càmera en mà. Recomano anar-hi al capvespre.

3.Recórrer a peu i ben calçats els carrers costeruts i blancs del centre del poble fins arribar a l’església de Santa Maria on hi ha el mirador i baixar pel carrer des Call. Us aconsello anar-hi cap al vespre.

     

    

4.Visitar Portlligat i  la Casa Salvador Dalí. També hi ha l’opció de fer el recorregut en trenet: el Trenet de Portlligat. Els tickets es compren al centre de Cadaqués.

     

5.PLATGES: millor anar-hi d’hora (nosaltres a les 10h del matí ja hi som) i marxar cap a les 13h. Hi trobareu menys gent, gaudireu de la platja buida i podreu nedar soles entre els peixos i la posidònia. Un plaer! Les nostres platges preferides son:

Platja d’en Pere Fet (pedres): ideal els dies de tramuntana, ja que queda ben arrecerada.

S’Alqueria Gran (pedres): les vistes del fons marí i les roques que l’envolten son imperdibles. A més a més,  es baixa a la platja per un caminet on només sents el soroll de les cigales i vas collint i menjant móres o fonoll. S’hi ha d’anar en cotxe.

Platja d’en Ros (sorra): preferiblement anar-hi a la tarda, ja que queda dins el poble. Això si, té unes vistes de Cadaqués espectaculars.

Llané Gran (pedra): molt a prop del poble.

      

     

6.VESPRES: son un clàssic de l’estiu a Cadaqués. Cada any repetim diverses vegades aquest pla:

Menjar un gelat de dues boles de SaGelateria

Passar l’estona (llarga) tirant pedres a la platja del poble . A nosaltres ens trobareu sempre passat el Casino, on arriben i marxen els creuers que visiten el Cap de Creus. Al vespre no hi son, així que és el nostre espai personal de “meditació”.

    

    

7.MENJAR que heu de tastar:

Els Taps de Cadaqués, els trobareu a la pastisseria “La Mallorquina”

Crêpes

Vi Martín Faixó, del celler Sa Perafita. Les vinyes son les que segur heu vist a la carretera de corbes que va de Roses a Cadaqués.

Oli d’oliva del Mas del La Senyora, de les oliveres recuperades del Cap de Creus.

    

8.Comprar records a les paradetes de mainada que s’escampen per tota la riba durant els mesos d’estiu.

     

9.Convertir-vos en artistes. Qualsevol cosa ens pot inspirar, ens pot fer ser conscients de la màgia d’aquest poble, construir els nostres propis records és quelcom que queda per sempre. Aprofiteu per decorar pedres, pintar o dibuixar vora el mar...

         

10.Comprometre's amb l’entorn. Les vacances en família son una bona excusa per cuidar l’entorn en família. Nosaltres  anem a la platja i, a part de nedar, també tenim interioritzat recollir plàstics i escombraries. Sempre portem una bossa per fer-ho. Al poble hi ha moltes iniciatives que incentiven aquesta pràctica. Nosaltres cada any anem a Sa Botigueta on ens donen unes bossetes de paper i les omplim de brutícia de la platja. Els hi tornem plena i regalen un detall per a la canalla. Al mateix temps, sempre portem la fruita en carmanyoles, l’aigua en ampolles reutilitzables i els mocadors de tela. Em sembla important que els meus fills vegin la part lúdica de l’estiu però també la part de compromís personal amb el planeta.

     

Espero que us hagin agradat molt les meves recomanacions encara que considero que m'he deixat mil cosetes… però si ho hagués posat tot hagués estat un post llarguíssim!

Desitjo que gaudiu de Cadaqués i, si feu qualsevol de les excursions, etiqueteu-nos! (@mariona_mb i @sabotigueta). Ens encantarà compartir-ho!

Mariona Cardona

 

comments (0)

No comments at this moment