Com ja sabeu, ja fa uns anys que el nostre calendari d’advent és diferent i divertit. Nosaltres cada any aprofitem i passem una bona estona en família! 

Primer de tot us explico amb 4 imatges com hem fet el calendari d'advent per fora i us deixo el link d'un vídeo tutorial que he penjat a IGTV.

Material necessari:  

- 24 sobres 

- fulls de colors

- tisores, cola i celo

- adhesius,. Nosaltres hem posat els que tenim a Sabotigueta. Podeu triar entre los Space i  los City.

     

     

El calendari de l'espai l'ha fet una amiga meva, la @Natalia LLuch

Ara, que ja heu vist com és el calendari per fora, falta el més important per nosaltres: què hi posem dins! No volem posar 24 xocolatines, ni 24 mini joguines. És per això que ja fa uns quants anys que portem preparant diferents continguts pensats per ser una alternativa que agradi a les nostres filles i fills. 

Una opció bonica que em van comentar 2 clientes @lídiaPujol i @kus_cris és repartir un puzle en els 24 dies. Em sembla una bona idea si tens poc temps o no et ve de gust fer pistes, proves i altres.

Els nostres puzles. 

Nosaltres a part de tot el que et comentaré a continuació, hi ha uns dies que posem tatuatges. Retallem la fulla i així podem posar-los diferents dies.

Nosaltres hi posem tatuatges alguns dies.

Us deixo una llista molt esquemàtica. De tota manera, si voleu aprofondir en aquestes propostes, només heu d'anar al post anterior!

- ELS NOSTRES VALS. Descarregal's aquí buits i personalitza'ls.

- ACTIVITATS SORPRESA PER A FER EN FAMÍLIA

- MANUALITATS

- JOCS CURTS DE BUSCAR DIFERÈNCIES, RESOLDRE ALGUN JEROGLÍFIC…

- PISTES

Enguany he preparat les nostres pistes pensant que poguessin servir per a totes les cases. 

Us deixo aquí la plantilla de les nostres 24 pistes i una plantilla buida per si la voleu emplenar vosaltres. 

I també us deixo la llista a on heu d'amagar, el planning. Recordeu que les pistes s'han d'enumerar i depèn de l'edat de les vostres filles o fills podeu fer un dibuix de on han d'anar.

     

     

Les activitats que he afegit estan relacionades amb els avis i àvies o altres familiars. 

N'he preparat 2:

LA POSTAL 

     

La idea és que les nenes es facin una foto amb la polaroid enviant un petó a l'àvia i/o l'avi i l'enganxin a la part de dalt. Després, a la part del darrere, hauran d'escriure i explicar-los als avis o àvies  aquelles coses d'ells que tant els agraden. 

Per exemple, la meva filla li podria posar a la meva mare que li encanta el seu plat de cigrons amb espinacs o que li faci manyagues al sofà abans d'anar a dormir.

Un cop l'hagin emplenat he pensat que el millor seria que ho deixessin a la bústia i no dir res i que s'ho trobin per sorpresa. Sé que tant als meus sogres com als meus pares els encantarà!

Us deixo els 2 links, recordeu que el post també el teniu en castellà  i les postals també.

Postal àviaPostal avi 

UN RECORD AMB TU

    

Pel que fa "un record amb tu", la idea és enviar-lo per correu a algun familiars i que posi: “no obrir abans del dia 24”. Serà un regal de Nadal. Tenint en compte que aquest any no podrem estar junts em semblava un detall bonic i diferent.

La carta és ben senzilla, es tracta que les nenes expliquin un record agradable i bonic a qui l'enviïn. Per exemple, les meves filles podrien dir-li al meu pare que recorden els vermuts a la barca a l'estiu. I això tant ho poden escriure com dibuixar. En aquest cas, jo ho dibuixaria. 

Link para descargar un record amb tu

Aquesta última idea de la carta em fa especial il·lusió compartir amb vosaltres com va sorgir. 

Jo tinc una tia àvia viva que té 94 anys. Fa pocs mesos va morir la seva germana bessona i està tocada, per edat, per tot. A més, viu lluny, al poble del meu pare. El fet és que cada any per Nadal li escric una postal i li envio fotos de les nenes. Doncs bé, l'any passat em va contestar amb una carta, amb la seva lletra tremolosa on m'explicava el seu dia a dia. 

Aquest any se m'ha ocorregut escriure-li una carta on compartir amb ella alguns records nostres, algunes vivències de la meva infantesa i adolescència, quan passàvem una setmana de vacances allà. Crec que és un detall senzill i emotiu, que li farà molta il·lusió i la durà a recordar moments especials de, almenys, 25 anys enrere. 

Així doncs, aquesta és la història de com vaig tenir la idea! Si algú s'anima a escriure la carta i enviar-la “al pueblo” segur que a les nostres tietes els farà molta il·lusió.

Espero que us hagin agradat aquestes petites aportacions per aquest final d'any 2020 tan estrany!

I, si us animeu a fer un calendari d’advent estil Sa Botigueta, estarem molt felices que el compartiu amb nosaltres a través d'Instagram!!! Recordeu etiquetar-nos @sabotigueta!!

Una abraçada,

Esther
 

comments (0)

No comments at this moment